Încălzirea clădirii

De ce folosim pompe de circulație pentru încălzire?

Utilizarea unei pompe circulante permite posibilități mult mai mari de extindere a sistemului de încălzire. Locația caloriferelor nu este limitată în acest caz de distanță sau de poziția verticală, ca în cazul sistemelor tradiționale de gravitație. Pompa de circulație permite utilizarea supapelor termostatice și, prin urmare, controlul temperaturii locale necomplicat și ieftin în camerele clădirii.

Mai multe informatii ->

Reguli pentru alegerea unei pompe de circulație pentru încălzirea centrală

Principiile alegerii unei pompe de circulație se bazează în primul rând pe determinarea punctului necesar de funcționare a acesteia. Punctul de lucru de pe graficul caracteristicii pompei de circulație indică cu ce capacitate (debit) poate funcționa pompa la un anumit cap. Înălțimea de ridicare rezultă din rezistența la curgere a întregului sistem – conducte, fitinguri și, de exemplu, o sursă de căldură.

Mai multe informatii ->

Ce tipuri de pompe pot fi utilizate în instalațiile de încălzire centrală?

Pentru a obține un sentiment de confort termic, cu cele mai mici costuri de exploatare, este necesar să se asigure o bună reglare a întregului sistem de încălzire. În acest fel, sistemul se adaptează local în interior și la nivel global – performanțele sale. Soluția standard și, de obicei, devine utilizarea de supape termostatice pe calorifere. Cu toate acestea, munca lor constând în accelerarea debitului de apă de încălzire pentru a reduce puterea caloriferului, afectează funcționarea pompei de circulație. Un nou tip de pompă numit uneori „inteligent”, care își poate adapta munca la schimbarea condițiilor – rezistența la curgere în circuit.

Mai multe informatii ->

Ce să cauți atunci când alegi o pompă de circulație?

Alegerea unei pompe circulante este o decizie importantă datorită funcționării pe termen lung, care la rândul său determină costurile percepute la bugetul gospodăriei. De asemenea, consumul de energie electrică va fi semnificativ într-un an de funcționare – o pompă care circulă într-un sistem de încălzire centrală, poate funcționa peste 2000 de ore pe an. Acest lucru este mult mai mult decât în ​​cazul iluminatului sau electrocasnicelor.

Mai multe informatii ->

Poate fi pompa de circulație ușor subdimensionată?

Subestimarea cu câteva procente a pompei va fi imperceptibilă în confortul termic al membrilor gospodăriei și se va traduce prin economii în consumul de energie electrică și, prin urmare, facturi pentru achiziționarea acesteia. Dacă se utilizează o automatizare modernă, acesta pune în funcțiune sistemul de încălzire cu temperatura camerei redusă. Prin urmare, pompa de circulație subdimensionată poate fi complet imperceptibilă pentru locuitorii casei.

Mai multe informatii ->

Unde trebuie instalată pompa de circulație?

Instalarea pompei de circulație pe debitul sau întoarcerea de la sistemul de încălzire depinde de specificul circuitului pompei, precum și de cerințele cazanului de încălzire sau ale schimbătorului de căldură. Fiecare soluție are avantaje și limitări. Pompa care circulă în cazanele cu perete cu o rezistență de curgere relativ ridicată este montată ca standard la întoarcerea din instalație – în același timp intrând în schimbătorul de căldură gaz / fum.

Mai multe informatii ->

Cand si cum trebuie instalata pompa?

Utilizarea unei pompe circulante într-un sistem de încălzire a devenit un standard în sistemele moderne, unde există elemente de control, cum ar fi robinetele termostatice standard instalate la calorifere. Pompa de circulație asigură funcționarea eficientă a sistemului de încălzire, posibilitatea de a utiliza reglarea debitului, inerție redusă. De asemenea, permite utilizarea unor secțiuni mici de conducte – mult mai mici decât pentru vechile tipuri de sisteme de gravitație.

Mai multe informatii ->